Bugün, Afyon Kocatepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilimdalı öğrencileri ile sanayi odaklı TÜBİTAK proje üzerine yapılan toplantımıza Zoom dan Karcan Kesici Takım AŞ Ar-ge Müdürü Uçak Mühendisi Çağlar Yavaş bey katıldı. 60 dakika süren toplantıda, AR-GE Müdürü Çağlar Yavaş bey, ülkemizin nitelikli insan gücüne güç katacak makine mühendisi adaylarına çok önemli paylaşımlarda bulundu. Özellikle, kesici takım üretimlerinin yüzde 40 inin ihracat olduğunu ve sunumunda üretimlerini otonom insansız olarak gerçekleştirdiklerini gösterdi. Ve Ramazan Bayramında fabrikalarının “karanlık fabrika” denilen insansız olarak otonom üretime devam ettiğini özellikle vurguladı. Bu bağlamda, yaygın istihdam alanına sahip makine mühendisi adaylarına makine öğrenmesi alanında da kendilerini yetiştirmelerini ve öğrenmeye hevesli olanların başarılı olduğunu vurguladı. Bu vesile ile Çağlar beye çok teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileriz. Ülkemizin nitelikli insan gücüne güç katacak makine mühendislerini tutkuyla yetiştirmeye hiç ara vermeden devam ediyoruz.

04 Nisan 2024, Perşembe 57 kez görüntülendi